Pranburi / Thailand

Aleenta resort/Pranburi
Pranburi ligt 2 ½ uur rijden van Bangkok naar het zuiden, het is een klein plaatsje aan de kust net onder Chaam. Er gaat een trein naar Hua Hin en vandaar uit kan je een bus of taxi nemen naar Aleenta. Ook een mogelijkheid is om samen met de Thai een minibusje te nemen vanaf Victory square. Het is  raadzaam op een briefje de naam Pranburi in Thai bij je te hebben. Op dit bus station spreken maar weinig mensen Engels.
Vanuit het resort is het ook mogelijk transport naar Aleenta te regelen.
Pranburi een langgerekt vissersdorp. Hier is het massa toerisme nog niet toegeslagen, hoewel er wel behoorlijk gebouwd wordt rondom Aleenta en langs het strand. Over een paar jaar zullen ook hier hotels staan.
Aleenta is een kleinschalig resort met een hoofdgebouw annex restaurant  met huisjes er om heen en op een minuut lopen een dependance met 5 studio’s direct aan een zwembad. Vanuit het zwembad kijk je op het eenzame brede strand. De sfeer is erg ontspannen, het personeel erg aardig soms iets traag maar niet storend.
De hotelkamers zijn ruim en met veel zorg voor detail ingericht. Vooral kamer 205 is een aanrader. Dit is de kleinste ruimte maar je hebt veel privacy op je terras en een prachtige buiten badkamer met een frangipani boom in de douche.
Pak een fiets en maak een tochtje naar de haven. Hier liggen mooie kleurrijke boten en geniet je van het waanzinnige uitzicht . Onderweg fiets je langs tempels, kleine winkeltjes en een markt. Dit gebied is zeer authentiek, hier geen hordes toeristen.
De toeristen bevinden zich iets meer richting Hua Hin. Vanuit Aleenta rechts af. Na een paar kilometer zie je ook de eerste backpacker hotels.
In de buurt zijn genoeg restaurants op loop afstand maar ook het restaurant van Aleenta is prima van kwaliteit. Lunchen met een heel goede Tom Kha Kai en een glas lekkere witte wijn is een aanrader.
Kijk voor meer informatie op: http://www.aleenta.com