Grand Palais / Parijs

Grand Palais. Elk jaar heeft een kunstenaar het Grand Palais tot zijn beschikking voor een overzicht tentoonstelling dit wordt gerealiseerd door Monumenta. In vooraf gaande jaren hebben Boltanski, Anselm Kiefer en Richard Serra, Anish Kapoor hier geëxposeerd  Dit enorme paleis uit 1900 heeft prachtig art nouveau ijzerwerk en een enorm glazen dak. s’Avonds is het helemaal spectaculair als het glazen dak oplicht. De tentoonstellingen zijn tot s’avonds laat geopend. Dit heeft als groot voordeel dat je meer van de kunst ziet en minder publiek.

Openingstijden zijn van: donderdag tot maandag van 10.00- 22.00 uur Metro: Champs-Elysées en Clemanceau

 

hotel tip: Quartier Latin en Saint Germain des Prés zijn ideale locaties voor je accommodatie. makkelijk een metrolijn en veel goede niet toeristische restaurants. Artus hotel in de Rue de Buci 34 De 27 kamers zijn niet bijzonder groot maar de badkamer is daarin tegen heel ruim. Het ontbijt is zeer goed verzorgd met lekkere koffie. Dit hotel maakt deel uit van en kleine keten van hotels in de buurt. hotel Recamier aan de Place de Saint Sulpice 3bis.

Verscholen achter het stille plein ligt dit pracht ingericht hotel met 24 kamers. Alle kamers zijn verschillend ingericht en elke verdieping heeft een eigen thema. Reserveer niet meteen bij het hotel zelf, maar zoek via bijvoorbeeld booking.com of expedia naar de beste hotelprijs.

Deze hotel boeking sites hebben vaak aantrekkelijke aanbiedingen.