New York

Wandeling over the High Line. Van een oude spoorlijn is een park gemaakt en kun je boven de stad wandelen vanaf Gansevoort Street helemaal tot aan West 34 Street. Het park is aangelegd door Piet Oudolf.
Zaterdag 11 zag ik op hun website dat er bij de 14 Street allemaal gezelligheid is…
Voor een  lunch, real American met coleslaw en lekkere frieten, en een leuke kijkplek aan het begin van de High Line is Bubby’s.
Die omgeving, Meat Packing, is sowieso leuk om rond te lopen.
De buurt van het festival is ook de buurt waar veel gallery’s zijn, altijd leuk om even binnen te lopen.
Op 10 Av tussen West 24 en 25 zit restaurant bottino waar wij als we dagje galerie kijken doen vaak lunchen. Geen toeristen maar allemaal locals. Ze hebben heier heerlijke pasta en lekkere broodjes.
Union Square op 14 Street is een gezellig plein, met op zaterdag een biologische boeren markt. Aan de West kant tussen East 16 en 17 zit een leuke lunch plek, Republic. Heerlijke aziatisch.
Iets verder naar beneden zit Washington Square Park, in het weekend volop jazz bandjes in het wild… En een ideale plek om met een koffie even mensen te loeren op een bankje.

Verder weet ik in deze buurt niet zoveel. Wij verblijven vaak in the lower part. Wellicht heb je tijd om daar nog even te kijken, met de metro ben je er zo.
Langs het water lopen vanuit Tribeca is geweldig, het gebied rond Greenwich Street kennen wij goed.
Net als gebied rond East1 Street en the Bowery, hier woont Philip.
Op de Bowery ( hele rare straat met allemaal Chinese winkels en horeca benodigdheden zaken) op nr 235 zit een Museum. Heet The New Museum, bijzonder gebouw, de kunst is nogal wisselend.

Geweldige wijk om rond te wandelen is DUMBO, in Brooklyn ( Main Street). . Hier is het gebied nog in ontwikkeling en stikt er van leuke winkeltjes en kleine restaurantjes/koffie plekken. Tussen de Brooklyn Bridge en de Manhattan bridge. Vanaf het park heb je een prachtig uitzicht op Manhattan.
Als langs het water blijft lopen geniet je je suf en helemaal als je de doorsteek maakt via Pineapple Street naar Montague Street (dat buurtje) hier is NY echt anders. Prachtige straten, klassieke gebouwen en mooie bomen. Mocht je de wandeling doen dan kun je uitrusten en lunchen in Montague Street bij Armando.
Terug naar DUMBO, rondom Water Street zitten leuke winkels en een koffie met heerlijk taartje bij One Girl Cookies is echt genieten ( water Street)
Hele leuke plek voor lunch is Almar aan Front Street, beetje alsof je in Berlijn bent.
Deze buurt is zeker de moeite waard om rond te lopen, ook bijzonder te zien hoe het ene hoekje al helemaal ontwikkelt is en de volgende hoek nog achenebbisje zooi is. En dat terwijl de trein boven je hoofd dendert.
Echte aanrader om even het Manhattan gedoe los te laten en in totaal andere sfeer terecht te komen, wij waren meteen verknocht aan deze buurt. In Almar ontbijten met heerlijke eitjes en pancakes….