All About Hospitality

 

Gastvrijheid

Gastvrijheid, zomaar een woord maar wel met een enorme betekenis, een enorme lading. Lastig te duiden en zeer persoonlijk. Wat is gastvrijheid en wat is het gastvrijheid gevoel?

Voor mij zit het niet in de grote gebaren maar juist in de details. Voor mij gaat het over eerlijkheid en zuiverheid, een persoonlijke aanpak. Niet de theorie, hoewel natuurlijk een goede basis, maar de praktijk.

Wat kom je tegen in je bedrijf en waar loop je tegenaan in de dagelijkse gang van zaken.

Hoe wordt een bedrijf of organisatie en de medewerkers meer gastvrij? Hoe ervaren de gasten of klanten het gastheer en gastvrouwschap en worden deze verwachtingen waar gemaakt of zelfs overtroffen.

Met de juiste gastvrijheid bereik je meer!

Mijn idee is met zo min mogelijk veranderingen een hoog resultaat neer te zetten. Dit bereik je uitsluitend door zeer persoonlijk te werk te gaan. Niet één standaard uitvoering maar een analyse in de breedte en diepte. Hoge kosten? Nee helemaal niet.

Vaak zijn grote veranderingen te bereiken door middel van eenvoudige handvatten. Dit kan variëren van een paar gesprekken, trainen op de werkvloer, procedures helder maken tot een coaching traject, een mysterie guest onderzoek of advies op maat. Persoonlijke aandacht daar ligt de kracht.

Hoe staat het met de gastvrijheid en de vakkennis van de medewerkers? Welke verbeteringen kan ik aanbrengen om het “warme bad gevoel” over te brengen. Wie wil zich nou niet ergens thuis voelen? Dit geldt voor zowel de medewerker als voor de gast.

Visie

Non nonsense aanpak, persoonlijke benadering, trainen op de werkvloer, helder communiceren dat is mijn aanpak.

Herkent u zich hierin en wilt u eenvoudig, direct en praktijk gericht advies?

Ik bezoek uw bedrijf voor een kennismakingsgesprek. Waar zitten de knelpunten waar gaat het goed, waar wilt u heen met uw bedrijf en wat zijn uw wensen. Op basis van uw wensen maak ik een offerte op maat.

Dit kan zijn een dagdeel, meerdere dagdelen, op project basis, een quick scan van uw organisatie, een mysterie bezoek, haalbaarheid onderzoek.

Ik maak een plan van aanpak naar aanleiding van ons gesprek en aan de hand hiervan bepalen wij samen een traject. Voorop blijft staan de focus op het verbeteren van het gast tevredenheid gevoel. Hoe kun je in het gehele bedrijf gastvrijheid beter vormgeven.

En hoe pas je het toe in de praktijk. Advies gericht op de organisatie, team en individu.

Er volgt altijd een uitgebreide schriftelijke en persoonlijke evaluatie bij het afronden van de opdracht, en één of meerdere evaluatie gesprekken een maand na het afsluiten van de opdracht. De focus moet ook op langere termijn zichtbaar blijven. De opdracht is pas geslaagd als de nieuwe aanpak het gewenste resultaat heeft opgeleverd.

Werkwijze

Heleen de Vries heeft een natuurlijk gevoel voor gastvrijheid.

In combinatie met haar jarenlange ervaring als hotel manager in een pracht hotel in Groningen maakt het haar een sterke partner als het gaat om het ontwikkelen van een op maat gemaakt gastvrijheid concept. Zij richt zich niet alleen op de horeca maar wil gastvrijheid zo breed mogelijk uitdragen. Kennis en een persoonlijke klik zijn sleutelwoorden om tot een goed gastvrijheid concept te komen.

Contact

+31 6 21 54 73 12

heleen@allabouthospitality.nl