Kabeljauw met venkel en Pastis

Voor of tussengerecht voor 4 personen

Variatie:
Geef er pasta bij voor een compleet hoofdgerecht. de beste keuze is een holle pasta, hier blijft de room lekker inzitten.
Meer groente toevoegen? Voeg wat doperwten toe of in reepjes gesneden wortel.Fruit de sjalot in een beetje boter op laag vuur in een koekenpan, de sjalotjes mogen niet gaan kleuren.
Snijd de houtige onderkant van de venkel (wordt niet gebruikt), snijd de venkel in gelijke luciferreepjes. Eventueel de bruine buitenste stukjes verwijderen.
Bewaar een paar mooie stukjes groen van de venkelknol voor decoratie.
Roer de room en de mascarpone door het ui mengsel, let op dat de room niet gaat koken (schiften). Voeg de Pastis toe en roer goed door.
Proef en voeg naar keuze nog wat extra Pastis toe en een beetje zout en witte peper.
Voeg de stukken vis toe en bedek dit voorzichtig met het roommengsel. De vis gaart in het roommengsel. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat. De vis is gaart in ongeveer 10 minuten. Lepel af en toe een beetje room mengsel over de vis en draai de vis eventueel om. Let op dat de vis niet te lang gaart, dan valt het uit elkaar.
Bak ondertussen de garnalen op matig vuur in een koekenpan totdat ze roze zijn, blus af met een beetje Pastis (afzuigkap uit!)
Voor knapperige stukjes venkel, voeg de venkel de laatste 5 minuten toe aan het vis mengsel.
Hak de dille of dragon klein.
Maak het bord op door de vis en venkel met room in een diep bord te scheppen, leg de garnalen ernaast en strooi er een beetje dille of dragon overheen.
Eventueel afmaken met een takje venkel groen.
4 Stukken stevige witvis, kabeljauw
8 Grote garnalen, gepeld
2 venkel knollen
1 Sjalot, gesnipperd
125 ml.Room
1 Eetlepel mascarpone
4 Eetlepels Pastis
1 Eetlepel dragon of dille
Klontje boter
Zout en witte peper naar keuze

Bereiding

  • 1

Ingrediënten

Wijntip

Chardonnay, Miolo Cuvée Giuseppe, Gall & Gall