Restaurant Eetwaar

Top restaurant in de stad. Eetwaar, aan de Kleine Leliestraat ( Hoek Nieuwe Kijk in’t Jatstraat, inderdaad waar vroeger de Benjamin zat). Wat een mooie locatie en wat fijn dat er weer een restaurant zit.

De sfeer is bij binnenkomst meteen goed en aangenaam. Behalve de rode perfect zittende stoelen is het qua kleur sober. Door de vele ramen is het restaurant lekker licht en zit je niet zoals zo vaak in een bruin en donkere ruimte. Hier gelukkig geen angst voor ruimte en licht! Ondanks dat de ruimte redelijk klein is staan de tafels ruim opgezet en zit je niet bovenop elkaar.

Pim Wiegman kookt in de open keuken heel puur met veel smaak. De kaart biedt een goede keuze vis, vlees en vegetarisch en zonder probleem is een tussengerecht ook als voorgerecht te bestellen. Je krijgt absoluut waar voor je geld.
De garnalen bisque is romig en vol met een verrassende sinaasappel touch en de zuurkool lasagne met paddenstoelen is erg smaakvol. Heerlijk een lasagne zonder 5 lagen pasta
De confit is malser dan mals en valt zo van het bot, samen met de bieten stamppot een heerlijk gerecht.
De borden zijn mooi opgemaakt passend bij de manier van koken; puur en gelukkig zonder de schuim en streepjes.

Gastvrouw Marieke Sleeuw ontvangt je met een stralende glimlach en blijft dit de hele avond vasthouden.
De bediening is attent en oplettend.
Marieke schenkt heerlijke wijn bij de gerechten en ook hier is het een en al gastvrijheid, een bijpassende wijn wordt per glas geschonken ook als dit niet op de wijnkaart staat.
Ook hier een goede prijs kwaliteit verhouding, de witte huiswijn kost € 16,50 en is een heerlijke Vermentino.

Bij mooi weer serveren ze op het knusse terras.

restaurant Eetwaar
Kleine Leliestraat 33
9712 TD Groningen
050-8511291
http://www.eetwaar.com

Voor diner geopend woensdag tot en met zondag vanaf 17.30 uur
Voor lunch geopend dinsdag tot en met zaterdag van 12.00-15.00 uur